Το βραδινό μακιγιάζ που κρατάει μέχρι το ξημέρωμα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Το βραδινό μακιγιάζ που κρατάει μέχρι το ξημέρωμα

Οση ώρα κι αν περάσει, το μακιγιάζ σου θα παραμείνει αναλλοίωτο σαν να βγήκες μόλις από το σπίτι.Ενόψη Πρωτοχρονιάς, αυτές τις μέρες είναι αναμενόμενο να το ρίξεις έξω λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο και επόμενο είναι να θέλεις το μακιγιάζ σου να μπορεί να ανταπεξέλθει στην κραιπάλη.Γιατί μπορεί τα ποτά και τα ξενύχτια να έχουν κλείσει τα καλύτερα τα...

σπίτια, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταστρέψουν και την εντυπωσιακή σου εμφάνιση.
Αρκεί ν' ακολουθήσεις αυτά τα επαγγελματικά, αλλά απλά μυστικά και να είσαι σίγουρη ότι το πρόσωπο σου θα λάμπει αψεγάδιαστο μέχρι και την ανατολή του καινούργιου χρόνου.
Ένα καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα θα δημιουργήσουν τον ιδανικό καμβά για να απλώσεις το μακιγιάζ σου.
Ένα καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα θα δημιουργήσουν τον ιδανικό καμβά για να απλώσεις το μακιγιάζ σου.
Οι σωστές βάσεις:
Η απολέπιση και η ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα μακιγιάζ διαρκείας που απλώνεται εύκολα και ομοιόμορφα, αφού το δέρμα λειτουργεί σαν τον καθαρό καμβά του ζωγράφου. Φρόντισε λοιπόν να προετοιμάσεις κατάλληλα το δικό σου κάνοντας απολέπιση με ένα ειδικό προϊόν, αν όχι την ίδια μέρα με την έξοδο σου, τουλάχιστον μια-δυο μέρες νωρίτερα.
Απολέπιση: αν δεν διαθέτεις ανάλογα προϊόντα, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου, σπιτικό προϊόν απολέπισης αναμιγνύοντας μια κουταλιά ζάχαρη με μια κουταλιά μέλι και να τρίψεις με το μείγμα το πρόσωπο σου. Μετά άσε το λίγα λεπτά να ενεργήσει (το μέλι έχει αντισηπτικές και ενυδατικές ιδιότητες) και ξέβγαλε το με λίγο νερό. Για πολύ λιπαρά δέρματα εξίσου καλή είναι και η μαγειρική σόδα: απλά βρέξε με λίγο νερό μια κουταλιά σόδας σε σκόνη για να δημιουργήσεις μια πάστα και τρίψε μ' αυτήν το πρόσωπο σου επιμένοντας στη ζώνη 'Τ'. Ξέβγαλε με νερό και θαύμασε το αποτέλεσμα: δεν μένει ίχνος μαύρου στίγματος και η επιδερμίδα σου είναι απαλή σαν του μωρού.
Τίναξε το πινέλο της πούδρας για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τίναξε το πινέλο της πούδρας για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Το κραγιόν σου θα διαρκέσει πολύ περισσότερο, αν απλώσεις πρώτα στα χείλη σου ένα λεπτό στρώμα κονσίλερ.
Το κραγιόν σου θα διαρκέσει πολύ περισσότερο, αν απλώσεις πρώτα στα χείλη σου ένα λεπτό στρώμα κονσίλερ.
Μια διάφανη πούδρα λάμψης θα δείξει το πρόσωπο σου πιο ξεκούραστο.
Μια διάφανη πούδρα λάμψης θα δείξει το πρόσωπο σου πιο ξεκούραστο.
Ενυδάτωση: πριν αρχίσεις να βάφεσαι, άπλωσε σε όλο το πρόσωπο μια υδατική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν έχεις περάσει τα 30, σίγουρα θα χρειαστείς και μια κρέμα ματιών. Άσε την κρέμα να απορροφηθεί για λίγα λεπτά, αξιοποιώντας τον χρόνο για να ντυθείς.
Μέικαπ, το απαραίτητο:
Εδώ μιλάμε για το κανονικό υγρό μέικαπ και όχι για προχειρότητες. Άπλωσε το σε δύο στρώσεις, μία σε όλο το πρόσωπο και άλλη μία στο κέντρο που συνήθως εμφανίζει περισσότερη λιπαρότητα.
Το primer ματιών:
Το μυστικό για σκιές σε σκόνη που στρώνουν ομοιόμορφα και διαρκούν, χωρίς να σκορπίζουν ή να ζαρώνουν μέσα στις πτυχώσεις των βλεφάρων βρίσκεται στο primer (πράιμερ), ή αλλιώς βάση για τα μάτια. Είναι ένα προϊόν όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο, παρότι διατίθεται από τις περισσότερες γνωστές εταιρείες καλλυντικών.
Αν δεν θέλεις να μπεις στα έξοδα μπορείς να φτιάξεις το δικό σου, σπιτικό primer ανακατεύοντας 2-3 σταγόνες μέικαπ ή κονσίλερ με αντίστοιχη ποσότητα κρέμας προσώπου ή ματιών. Στη συνέχεια, άπλωσε το κι άσε το να απορροφηθεί πριν προχωρήσεις στο μακιγιάζ των ματιών (αν χρησιμοποιήσεις σκιές σε κρέμα, μπορείς να παρακάμψεις το primer).
Το ρουζ:
Όσο θα στεγνώνει το πράιμερ, πριν ασχοληθείς με τα μάτια, άπλωσε μια στρώση ρουζ απευθείας πάνω στο μέικαπ και συμπλήρωσε άλλη μία στο τέλος του μακιγιάζ πάνω από την πούδρα. Έτσι το χρώμα θα "κολλήσει" καλύτερα στο πρόσωπο σου, θα διατηρηθεί περισσότερη ώρα και ταυτόχρονα θα φαίνεται πιο φυσικό.
Τα χείλη:
Πριν απ' οτιδήποτε άλλο, κάλυψε τα χείλη σου με ένα λεπτό στρώμα κονσίλερ, για περισσότερη σταθερότητα. Μετά κάνε το περίγραμμα και γέμισε τα χείλη σου με ένα μολύβι στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν σου (που δεν είναι κι απαραίτητο). Αν προτιμήσεις το λιπγκλός, βάλε μια ελάχιστη ποσότητα μόνο στο κέντρο του επάνω χείλους και άπλωσε το τρίβοντας τα χείλη σου μεταξύ τους. Αν πάλι χρησιμοποιήσεις κραγιόν, άπλωσε μια στρώση, ταμπόναρε το με ένα χαρτομάντιλο, πέρνα από πάνω λίγη πούδρα και ολοκλήρωσε το αποτέλεσμα με μια δεύτερη στρώση, ταμπονάροντας ξανά με το χαρτομάντιλο. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία τα χειλάκια σου δεν θα χρειάζονται τόσο συχνό φρεσκάρισμα. Ωστόσο, σίγουρα θα χρειαστείς μια ανανέωση στη μέση της βραδιάς, ιδιαίτερα αν έχει μεσολαβήσει και δείπνο.
Πούδρα μου, πουδρίτσα μου:
Είναι το απαραίτητο προϊόν για να κρατήσει το μέικαπ σταθερό και ομοιόμορφο. Χρησιμοποίησε την προς το τέλος του μακιγιάζ, για να δώσεις χρόνο στο μείκαπ να "δέσει". Είτε η πούδρα σου είναι σε μορφή κόμπακτ, είτε σε χαλαρή σκόνη, άπλωσε την σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, με ένα φαρδύ, στρογγυλό πινέλο, αφού το τινάξεις για να φύγει η περίσσεια.
Ολοκλήρωσε το έργο σου: τόνισε τα φρύδια σου με μια ματ σκιά ή το ειδικό μολύβι, βάλε μια δεύτερη στρώση ρουζ και βέβαια την απαραίτητη μάσκαρα σε τουλάχιστον δύο στρώσεις. Αν θέλεις δώσε την τελευταία πινελιά, περνώντας μια διάφανη πούδρα λάμψης σε σκόνη που θα απλώσεις στο μέτωπο, τα μάγουλα και το πηγούνι, για έξτρα φωτεινότητα.
Είσαι πανέτοιμη για μια μεγάλη νύχτα! Τα μόνα προϊόντα που θα χρειαστείς στο τσαντάκι σου είναι το λιπγκλός ή το κραγιόν σου και μια από τις πούδρες. Καλή διασκέδαση και καλό ξημέρωμα!



Σου άρεσε;

Σχολίασε