ΕΦΕΤ Δεσμεύτηκαν 18 τόνοι «ύποπτου» κιμά | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

ΕΦΕΤ Δεσμεύτηκαν 18 τόνοι «ύποπτου» κιμά


Δεσμεύτηκαν 18 τόνοι «ύποπτου» κιμάΣυναγερμός επικρατεί στον ΕΦΕΤ για το αλογίσιο κρέας, καθώς τις τελευταίες ώρες οι ελεγκτές του εντόπισαν «μοσχαρίσιο» κρέας σε μορφή φιλέτου και μπριζόλας, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι αλόγου, ενώ έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής 18 τόνοι κρέατος.
«Ύποπτο» κρέας εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με δημοσίευμα της...
«Ελευθεροτυπίας» πριν από λίγες μέρες, με τον ΕΦΕΤ να έχει δεσμεύσει δύο φορτία σε ψυγεία μεταφορική εταιρείας με εισαγόμενο κρέας από την Ρουμανία, το οποίο φέρεται να είναι κρέας αλόγου σε μορφή κατεψυγμένου κιμά.
Αφορμή για τον εντοπισμό των ένοχων φορτίων στο λιμάνι του Πειραιά, έγινε ύστερα από έγγραφα του ΕΦΕΤ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα οποία ενημέρωναν τις περιφέρειες για το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη και την απόσυρση προϊόντων διάφορων εταιρειών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έλεγχοι από την Περιφέρεια Πειραιά και να εντοπιστούν και να κατασχεθούν 13 τόνοι κρέατος από την Ρουμανία.
Παράλληλα, οι Αρχές έχουν κατασχέσει 18 τόνους κρέατος από τα ψυγεία εταιρείας στα οποία εντόπισαν ανάλογα φορτία κρέατος



Σου άρεσε;

Σχολίασε