Αυτό είναι το συγκλονιστικό τέλος της σειράς “Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής” | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Αυτό είναι το συγκλονιστικό τέλος της σειράς “Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής”

Αυτό είναι το συγκλονιστικό τέλος της σειράς “Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής”
Πυρετωδώς προετοιμάζονται στην Τουρκία για τον τέταρτο κύκλο του «Σουλεϊμάν», που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014 και οι εξελίξεις αναμένονται συναρπαστικές. Κι αυτό γιατί,σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Λοιπόν” θα παρακολουθήσουμε τόσον το θάνατο της Χουρέμ όσο και του Σουλεϊμάν, αλλά και τη μάχη που θα δοθεί στο παρασκήνιο για...
τη διαδοχή στο θρόνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Αν και αρχικά ο θάνατος της Χουρέμ ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί φέτος το καλοκαίρι, κι έτσι να ολοκληρωθεί το σίριαλ, το σενάριο έχει ήδη επιμηκυνθεί. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, η Χουρέμ πέθανε πριν από τον Σουλεϊμάν, πιθανότατα από έμφραγμα, καθώς τα τελευταία χρόνια της ζωής της αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά της. Βέβαια, εφόσον ιστορικά τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν τεκμηριωθεί, οι σεναριογράφοι στην Τουρκία σκέφτονται η Χουρέμ να φύγει χτυπημένη από τον καρκίνο και θα παρακολουθήσουμε όλη την ιστορία με την ασθένειά της, το πόσο της συμπαραστέκεται ο Σουλεϊμάν αλλά και το τέλος της, όπου θα ξεψυχήσει στα χέρια του.
Επτασφράγιστο μυστικό
Σύμφωνα με τούρκικα sites και περιοδικά, το έναυσμα για αυτή την ιστορία έδωσε στην ομάδα των σεναριογράφων ο θάνατος της αρχικής σεναριογράφου της σειράς, Μεράλ Οκάι, που πέθανε πριν από λίγο καιρό στα 53 της χρόνια, αφού είχε δώσει για χρόνια σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο.
Το επικρατέστερο σενάριο θέλει λοιπόν τα πρώτα επεισόδια του τέταρτου κύκλου να εξιστορούν την ασθένεια και το θάνατο της Χουρέμ και στη συνέχεια να βλέπουμε τις καταλυτικές επιδράσεις στον Σουλεϊμάν. Ιστορικά ο θάνατος της Βαλιντέ Χουρέμ Σουλτάν καταγράφεται στις 18 Απριλίου του 1558. Ο Σουλεϊμάν πέθανε 8 χρόνια αργότερα, το 1566, από εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ ξεκινούσε νέα εκστρατεία κατά της Ουγγαρίας. Ούτε βέβαια και τα αίτια θανάτου του Σουλτάνου έχουν εξηγηθεί επαρκώς από τους Τούρκους ιστορικούς. Μετά το θάνατο της Χουρέμ θα δούμε τον Σουλεϊμάν τελείως διαφορετικό: βυθισμένο σε βαθιά μελαγχολία, μετανιωμένο για τα λάθη του μετά τις εκτελέσεις του Ιμπραήμ Πασά και του γιου του Μουσταφά και επικεντρωμένο στη σωστή διοίκηση του Οθωμανικού κράτους αλλά και στη συμφιλίωση των μελών της οικογένειάς του.
Όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, ο Σουλτάνος μετά το θάνατο της Χουρέμ δεν ασχολήθηκε ποτέ ξανά με το χαρέμι του μέχρι το θάνατό του, παρά έγραφε ερωτικές επιστολές και ποιήματα στη νεκρή σύζυγό του. Έτσι θα τον δούμε λοιπόν κι εμείς στον τέταρτο κύκλο, ενώ παράλληλα θα ξετυλιχθεί και η ιστορία του παρασκηνίου για τη διαδοχή στο θρόνο μεταξύ των δύο γιων της Χουρέμ, του Σελίμ και του Βαγιαζίτ. Το στόρι του θανάτου του Σουλεϊμάν, πάντως, κρατείται ακόμη σαν επτασφράγιστο μυστικό.


Σου άρεσε;

Σχολίασε