Χορός στη λάσπη -Το πιο... βρώμικο πάρτι του καρναβαλιού στη Βραζιλία [εικόνες] | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Χορός στη λάσπη -Το πιο... βρώμικο πάρτι του καρναβαλιού στη Βραζιλία [εικόνες]

Χορός στη λάσπη -Το πιο... βρώμικο πάρτι του καρναβαλιού στη Βραζιλία [εικόνες]Λαμπερά κοστούμια, φτερά και μπόλικη φαντασία. Αυτή είναι η εικόνα του βραζιλιάνικου καρναβαλιού στο περίφημο σαμπαδρόμιο. Υπάρχουν όμως και το πιο... βρώμικα έθιμα στη χώρα, εκεί όπου οι στολές είναι περιττές. Αρκεί η λάσπη.

Είναι το Bloco da Lama, το... λασπωμένο πάρτι του δρόμου, που γίνεται στην πόλη Παράτι της Βραζιλίας. Και το όνομά του τα λέει όλα...
Με μόνο «εξοπλισμό» το μαγιό, ο κόσμος καλύπτεται από την κορυφή έως τα νύχια με λάσπη, στο πιο «βρώμικο» έθιμο του καρναβαλιού στη χώρα. 

Μεγάλοι και παιδιά κυνηγούν όσους διστάζουν να λερωθούν για να τους πάρουν αγκαλιά και να τους παρασύρουν στο ρυθμό του ξέφρενου γλεντιού, ενώ όλοι ισχυρίζονται πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει κανείς το καρναβάλι, χωρίς να ξοδέψει τίποτα.

Το έθιμο ξεκίνησε το 1986, όταν δύο ντόπιοι έφηβοι εμφανίστηκαν στο κέντρο της πόλης καλυμμένοι με λάσπη, έπειτα από εκδρομή στο κοντινό δάσος. Με τα χρόνια, αυτό έγινε συνήθεια πλέον την εποχή του καρναβαλιού.










Πηγή: iefimerida.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: