Καρμπονάρα φούρνου με πανσέτα & βασιλικό από την Μυρσίνη Λαμπράκη - Ένα λαχταριστό πιάτο που θα ζήλευαν ακόμα και οι... Ιταλοί! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Καρμπονάρα φούρνου με πανσέτα & βασιλικό από την Μυρσίνη Λαμπράκη - Ένα λαχταριστό πιάτο που θα ζήλευαν ακόμα και οι... Ιταλοί!

Καρμπονάρα φούρνου με πανσέτα & βασιλικό από την Μυρσίνη Λαμπράκη - Ένα λαχταριστό πιάτο που θα ζήλευαν ακόμα και οι... Ιταλοί!
Καρμπονάρα φούρνου με πανσέτα & βασιλικό - Ένα λαχταριστό και πλούσιο πιάτο που θα ζήλευαν ακόμα και οι Ιταλοί!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-7
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30΄
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ώρα
ΚΟΣΤΟΣ: €10
ΥΛΙΚΑ
Για την πανσέτα

5 πανσετάκια λεπτά, χωρίς κόκαλο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
3 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Για την καρμπονάρα
1 πακέτο λιγκουίνι
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
10 μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
1 κρόκο αυγού
1½ φλιτζ. τσαγ. πεκορίνο, τριμμένο
1½ φλιτζ. τσαγ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
(35% λιπαρά)
Αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
10-12 φύλλα βασιλικού, φρέσκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C, στον αέρα.
2. Βάλτε σε ένα ταψί τα πανσετάκια, αλατοπιπερώστε τα και προσθέστε το χυμό ενός πορτοκαλιού, τη σόγια σος, το ξίδι μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το νερό και τέλος το σκόρδο, αφού το ψιλοκόψετε. 
Αλείψτε τα πανσετάκια με όλα τα υλικά με τα χέρια σας. Καλύψτε το ταψί με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 200 °C για 25΄-30΄, σκεπασμένα. Αφαιρέστε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολα και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 15΄-20΄, για να πάρουν χρώμα και να απορροφήσουν τα υγρά.
3. Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με 6-7 φλιτζάνια τσαγιού νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αλατίστε και προσθέστε τα λιγκουίνι. Βράστε τα για 8΄, σουρώστε τα και κρυώστε τα με άφθονο νερό. Στραγγίστε τα και περιχύστε τα με το λιωμένο βούτυρο για να μην σας κολλήσουν. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. 
4. Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Στη συνέχεια βάλτε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αφού τα ψιλοκόψετε, και τα μανιτάρια κομμένα στα 4. Σοτάρετέ τα για 2΄-3΄. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα τυριά μεταξύ τους. 
Κρατήστε σε ένα άλλο μπολ το 1/3 της ποσότητας των τυριών, για να τα πασπαλίσετε στη συνέχεια από πάνω. Προσθέστε στο μπολ με τα τυριά τα λιγκουίνι και το μείγμα του τηγανιού και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. 
Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε τον κρόκο αυγού, αφού τον χτυπήσετε σε ένα βαθύ πιάτο με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε να ενωθούν καλά τα υλικά. 
5. Μεταφέρετε τα λιγκουίνι σε ένα μεγάλο ταψί, στρώστε τα ομοιόμορφα και προσθέστε από πάνω τα τυριά που κρατήσατε. Περιχύστε τα με την κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ. Βάλτε το ταψί στο φούρνο μαζί με τα πανσετάκια και ψήστε για 10΄-15΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει το φαγητό ένα ελαφρύ χρώμα. 
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο. Κόψτε την καρμπονάρα σε κομμάτια και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μεταφέρετε σε πιάτα. Συνοδέψτε με ένα κομμάτι ψητής πανσέτας και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.
Η κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ με 35% λιπαρά και η light με μόνο 15% λιπαρά θεωρούνται ιδανικές για αλμυρές και γλυκές παρασκευές με πλούσια γεύση και υφή. Απευθύνονται σε καθημερινούς ανθρώπους που δίνουν έμφαση στη γεύση και την ποιότητα σε όλα τα προϊόντα που επιλέγουν.
athensmagazine.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: