Σουβλάκι με φαλάφελ | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σουβλάκι με φαλάφελ

imageΤο φαλάφελ είναι ένα δημοφιλές ανατολίτικο φαγητό. 
Δοκιμάστε και εσείς αυτόν τον υγιεινό, πεντανόστιμο κεφτέ από όσπρια και λαχανικά και δεν θα το μετανιώσετε...









Υλικά







Για Σουβλάκι με φαλάφελ
1/2 πακέτο ρεβίθια (250 γραμμ.)
1/2 πακέτο κουκιά ξερά (250 γραμμ.)
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. πάπρικα (καυτερή κατά προτίμηση)
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο (μπορούμε να τον παραλείψουμε χρησιμοποιώντας περισσότερο μαϊντανό)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
Πίτες κυπριακές
Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αγγούρι ψιλοκομμένο
Ντομάτα φρέσκη ψιλοκομμένη
Ταχίνι
Πάπρικα
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα όσπρια σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και μία πρέζα (όσο πιάνουν τα 3 δάχτυλα) μαγειρική σόδα. 
Την επομένη τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε πολύ καλά –δεν πρέπει να κρατήσουν καθόλου υγρασία– και τα αλέθουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στη μηχανή του κιμά ή, αν δεν έχουμε, στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες. 
Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο, να αναπτυχθούν οι γεύσεις. 
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια ή μακρόστενα σουτζουκάκια με πάχος όχι μεγαλύτερο από 2 εκ. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω. Τα σερβίρουμε με δύο τρόπους: Ζεσταίνουμε λίγο τις πίτες και τις ανοίγουμε στη μέση (θήκη σαν τσέπη). 
Βάζουμε μέσα στο σουβλάκι 2-3 φαλάφελ (ανάλογα με το μέγεθός τους) και ό,τι άλλο μας αρέσει από τα προτεινόμενα συνοδευτικά, ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Εναλλακτικά τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα με σαλάτα ψιλοκομμένης αγγουροντομάτας και ταχίνι.


Σου άρεσε;

Σχολίασε