Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2014: Οι μεγάλοι νικητές, οι επώνυμες παρουσίες και όλα όσα έγιναν στη βραδιά! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2014: Οι μεγάλοι νικητές, οι επώνυμες παρουσίες και όλα όσα έγιναν στη βραδιά!

Με αέρα Χόλιγουντ έγιναν τα φετινά Θεατρικά Βραβεία Κοινού... Οι θεατές αποφάσισαν... και όλοι όσοι βρίσκονται πάνω αλλά και πίσω από τις θεατρικές σκηνές βρέθηκαν εκεί για να μάθουν τους φετινούς νικητές! 

Ο Χρήστος Φερεντίνος έκανε δυναμικό comeback με απίστευτες ατάκες, ο “τσολιάς” Πέτρος Λαγούτης έχασε το δρόμο του (εμφανίστηκε ντυμένος τσολιάς στη σκηνή και είπε πως πάει για πρόβες στην "Αστέρω")... και τα βραβεία σάρωσε το “άρωμα” από... “Κουρδιστό Πορτοκάλι”...Mέγαρο Μουσικής. Τρίτη 11 Νοέμβρη. Πλήθος κόσμου γεμίζει την αίθουσα της απονομής. Πολλοί από όσους είναι εκεί είναι και υποψήφιοι σε κάποια από τις κατηγορίες, δεν θα φύγουν όλοι με βραβεία, αλλά θα έχουν γιορτάσει το ελληνικό θέατρο... (δεν το λες και λίγο ελέω κρίσης). 

Ο θεσμός μετράει 16 χρόνια, από το 1998 και σκηνοθέτης της διοργάνωσης είναι ο Γιάννης Κακλέας (που θα φύγει κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για το “Κουρδιστό Πορτοκάλι”).

Όλγα Κεφαλογιάννη, Εύα Νάθενα 
 
Το “παρών” στη βραδιά έδωσαν πολλοί επώνυμοι, ανάμεσά τους οι: Κρατερός Κατσούλης, Κάτια Δανδουλάκη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Εύα Νάθενα, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Άντζελα Γκερέκου και πολλοί ακόμη.
 
Το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου πήρε η Ιωάννα Παππά για την παράσταση "Αλεπούδες", με την αδελφή της Τίνα Παππά να το παραλαμβάνει εκ μέρους της (ίδια ήταν σε γενική πρόβα στο Τέχνης), το δεύτερο βραβείο απέσπασε η Κάτια Δανδουλάκη για το "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" και το τρίτο η Άννα Μάσχα για την "Τίρζα".
 
Στη σκηνή για να παρουσιάσει το βραβείο καλύτερου άντρα ηθοποιού ανέβηκε ο Κρατερός Κατσούλης (ένα μικρό παράπονο που δεν ήταν στους υποψήφιους το είχε... αλλά καλή καρδιά).

Κρατερός Κατσούλης

Το πρώτο βραβείο ανδρικού ρόλου παρέλαβε ο Άρης Σερβετάλης για το "Κουρδιστό Πορτοκάλι", ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος το δεύτερο για το “Συρανό ντε Μπερζεράκ” και το τρίτο ο Δημήτρης Λάλος για τις "Αλεπούδες".


Άρης Σερβετάλης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέκος Συσσοβίτης
 
Βραβείο σκηνοθεσίας και μάλιστα το βασικό πήρε ο Γιάννης Κακλέας για το "Κουρδιστό πορτοκάλι", το δεύτερο πήγε στον Νίκο Καραθάνο για το "Δεκαήμερο" και το τρίτο στο Σταμάτη Φασουλή για το "Μερικοί το προτιμούν καυτό".
 
Όσο για το βραβείο καλύτερης παράστασης πήγε στο... “Κουρδιστό πορτοκάλι”. Την απονομή έκανε η υφυπουργός πολιτισμού & αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου. Στη δεύτερη θέση ήταν ο "Πουπουλένιος" και στην τρίτη το "Δεκαήμερο"!

Άντζελα Γκερέκου

Η λίστα με τους νικητές:

Β
ραβείο φωτισμού

Πρώτο βραβείο: Ελευθερία Ντεκώ - "Συρανό ντε Μπερζεράκ"
Δεύτερο βραβείο: Λευτέρης Παυλόπουλος "Δεκαήμερο"
Τρίτο βραβείο: Χρήστος Τζιόγκας "Κουρδιστό Πορτοκάλι".

Βραβείο μουσικής σύνθεσης
Πρώτο βραβείο: Ευανθία Ρεμπούτσικα - “Συρανό ντε Μπερζεράκ”
Δεύτερο βραβείο: Κωστής Μαραβέγιας - “Φιλάργυρος”
Τρίτο βραβείο: Άγγελος Τριανταφύλλου - “Δεκαήμερο”
Βραβείο ενδυματολογίας
Πρώτο βραβείο: Ντένη Βαχλιώτη - “Ψύλλοι στ’ αυτιά”
Δεύτερο βραβείο: Εύα Νάθενα - “Συρανό ντε Μπερζεράκ”
Τρίτο βραβείο: Ντένη Βαχλιώτη - “Μερικοί το προτιμούν καυτό”

Βραβείο σκηνογραφίας
Πρώτο βραβείο: Μανόλης Παντελιδάκης - “Ψύλλοι στ’ αυτιά”
Δεύτερο βραβείο: Γ. Γαβαλάς - Γ. Μουρίκης - “Μερικοί το προτιμούν καυτό”
Τρίτο βραβείο: 
Μανόλης Παντελιδάκης - “Συρανό ντε Μπερζεράκ”

Τέλος, ένα βραβείο δόθηκε στην κατηγορία “Συγγραφέας Νεοελληνικού Έργου” και πήγεστην Ελένη Γκασούκα που το μοιράστηκε με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για το έργο “Εγώ, η Γωγώ”.
Δες φωτογραφίες:

Αλίνα Κοτσοβούλου


Ντίνος Καρύδης, Τζούλια Αργυροπούλου


Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με την σύζυγό του Λίνα Πρίνζου

Ο ηθοποιός-συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας με την σύζυγό του Μαρίνα Γιώτη


Ελένη Νικολαΐδου, Πέτρος Τατσόπουλος


Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ

 
Λένα Αρώνη


Κώστας Μαραβέγιας


Νίκος Καραθάνος, Σταμάτης Φασουλής


Αριέττα Μουτούση


Λένα Παπαληγούρα


Μίμης Πλέσσας, Λουκίλα Καρρέρ


Μανώλης Μητσιάς με την σύζυγό του


Μαρία Διακοπαναγιώτου

tlife.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε