Γαλλία: Οι μουσουλμανικές Aρχές συναντώνται εκτάκτως με την κυβέρνηση για το θέμα του μπουρκίνι | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Γαλλία: Οι μουσουλμανικές Aρχές συναντώνται εκτάκτως με την κυβέρνηση για το θέμα του μπουρκίνι

Γαλλία: Οι μουσουλμανικές Aρχές συναντώνται εκτάκτως με την κυβέρνηση για το θέμα του μπουρκίνι
Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM) συναντάται εκτάκτως σήμερα με την γαλλική κυβέρνηση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο επίσημες πηγές.
Το CFCM που είναι ο κυριότερος εκπρόσωπος του Ισλάμ στη Γαλλία, εξέφρασε «την ανησυχία του για τις διαστάσεις που έχει λάβει η δημόσια αντιπαράθεση» σχετικά με την απαγόρευση του μπουρκίνι σε πολλές παραλίες της χώρας.
«Μπροστά στον ολοένα και αυξανόμενο φόβο του στιγματισμού των μουσουλμάνων της Γαλλίας», το CFCM ζητάει μια «επείγουσα ακρόαση» από τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανουάρ Κμπιμπές με δελτίο Τύπου.
Η συνάντηση μεταξύ του υπουργού και των εκπροσώπων της μουσουλμανικής κοινότητας ξεκίνησε στις 17.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το γραφείο του.
Οι φωτογραφίες από έναν έλεγχο που διενήργησε η αστυνομία σε παραλία της Νίκαιας (νοτιοανατολική Γαλλία), όπου απεικονίζεται μια γυναίκα, η οποία φοράει μαντίλα, να βγάζει την πουκαμίσα που φορούσε μπροστά σε αστυνομικούς προκάλεσε οργή στους χρήστες του Διαδικτύου σήμερα και αναζωπύρωσε την αντιπαράθεση σχετικά με την απαγόρευση του μπουρκίνι σε πολλές πόλεις της Γαλλίας.
Η απόφαση πολλών κοινοτήτων στην Κυανή Ακτή να απαγορεύσουν από τις πλαζ τα ενδύματα που δεν σέβονται, όπως υποστηρίζεται, τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, ιδίως το μπουρκίνι, το μαγιό που καλύπτει το σώμα της γυναίκας από το κεφάλι ως τους αστραγάλους, πυροδοτεί εδώ και ημέρες μια διαμάχη στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.
Την Τρίτη το βράδυ, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών- την πηγή και ημερομηνία των οποίων δεν διευκρίνισε, όπου απεικονίζονται τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί ενώ πραγματοποιούν έλεγχο σε μια γυναίκα την οποία έχει πάρει ο ύπνος κάτω από τον ήλιο σε μια παραλία της Προμενάντ της Νίκαιας, όπου σημειώθηκε την 14η Ιουλίου η πολύνεκρη επίθεση από έναν τζιχαντιστή (86 νεκροί).
Η γυναίκα είναι ντυμένη και φορά ένα τιρκουάζ και λευκό φουλάρι το οποίο έχει δέσει και μια πουκαμίσα ίδιου χρώματος με μακριά μανίκια, την οποία βγάζει κατόπιν υπό το βλέμμα των αστυνομικών, χωρίς να διευκρινίζεται εάν το κάνει έπειτα από εντολή των αστυνομικών ή με δική της πρωτοβουλία.
Η δημοτική αρχή της Νίκαιας, σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν μπορεί να εξηγήσει προς το παρόν τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού. Επιβεβαιώνει ωστόσο ότι σε τουλάχιστον 15 γυναίκες επιβλήθηκαν πρόστιμα από τις αρχές της εβδομάδας λόγω της ενδυμασίας τους στην παραλία.
Οι φωτογραφίες του ελέγχου στη Νίκαια προκάλεσαν σήμερα θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι καταγγέλλουν «την ταπείνωση» και «το κυνήγι της μπούρκας» που τους προκαλεί «ντροπή» ή «μίσος».
«Θέλουν να τους βγάλουν τα ρούχα. Όμως να βγάλουν εκείνοι τις στολές τους. Η αστυνομία της ντροπής» αντέδρασε ο Μαρουάν Μουχάμαντ, ο πρόεδρος του Οργανισμού εναντίον της Ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF).
«Ερώτηση της ημέρας: πόσοι ένοπλοι αστυνομικοί χρειάζονται για να υποχρεώσουν μια γυναίκα να γδυθεί δημοσίως;» έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας στην Ευρώπη της οργάνωσης Human Rights Watch, Άντριου Στροχλάιν.
Και η Αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον ανήρτησε επίσης φωτογραφίες που συνοδεύονταν από το εξής μήνυμα:
«Η γαλλική αστυνομία εφαρμόζει την απαγόρευση του μπουρκίνι και διατάσσει μια μητέρα να βγάλει το μουσουλμανικό της ένδυμα».



Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: